Uncategorized

Ramonin lentokentästä huipputurvallinen

Ariel - Israelista suomeksi

Punaisen meren matkailukaupunki Eilatista 19 km pohjoiseen valmistuvasta Ramon International lentokentästä on tulossa huipputurvallinen. 34 kilometrin pituinen lentokenttää turvaava aita on kuuden metrin korkuinen – metrin korkeampi kuin Egyptin rajalla oleva turva-aita – ja se on varustettu viimeisimmällä havainnointi elektroniikalla ja sensoreilla. Varsinainen erikoisuus kuitenkin on 26 metriä korkea (korkein maailmassa) ja 4,5 kilometriä pitkä pysäköityjä lentokoneita mm panssarintorjuntaohjuksilta suojaava aita varusteinaan 64 metrin korkuisiin tolppiin asennetut kamera ja tutkalailaitteistot. Tämä aita koostuu mm 186 pilarista, 34 miljoonasta ruuvista ja 6500 tonnista terästä.

Aidat maksavat noin $80 miljoonaa ja itse uuden kentän kokonaiskustannukset ovat noin $436,5 miljoonaa. Kentän rakentaminen alkoi vuonna 2013 ja se avautunee maaliskuussa 2019.

Ramonin lentokenttä on saanut nimetty ensimmäisen israelilaisastronautin, Ilan Ramonin (menehtyi Columbia avaruussukkulan onnettomuudessa v. 2003) ja hänen poikansa Assaf Ramonin (kuoli kuusi vuotta myöhemmin hänen F-16 hävittäjäkoneensa harjoitustapaturmassa) kunniaksi. Kenttä on ensimmäinen siviililentokenttä sitten itsenäistymisvuoden 1948. Ramonin kenttä korvaa kaupungin keskustassa olevan sisäisen…

View original post 278 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s