Uncategorized

Gaza’n tunnelisota jatkuu kaikilla rintamilla

Ariel - Israelista suomeksi

Gaza’n tunnelisota jatkuu kaikilla rintamilla – Egyptin rajalla, Israelin rajalla ja Gazan kotirintamalla.  Egypti hukutti jälleen meri- (tai jäte-)vedellä yhden jäljellä olevista salakuljetustunneleista kun taas Israelin armeija löysi maaperältään ensimmäisen hyökkäystunnelin sitten viime Gazan kesäsodan 2014.
GAZApriceHamas väittää tunneliverkkonsa olevan jo laajempi kuin Viet Congilla aikoinaan ja kotirintamalla Hamas paitsi salakuljettaa niiden rakentamiseen tarvittavaa sementtiä myös ottaa käyttöönsä  Gazan jälleenrakentamiseen ulkomaisten lahjoittajien myöntämiä avustuksia ja  materiaaleja.
Tunnelisodan kohteena on Hamasin Gazaan ja sen rajoille rakentama kolmenlainen  tunnelikokonaisuus:
a) Salakuljetustunneleita Egyptiin arvioidaan olleen  laajimmillaan jopa 2500 kappaletta  ja vuosittain niiden kautta kulki kolmen miljardin USD:n arvosta tavaraa Gazaan. 
b) Hyökkäys- aka terroritunnelit on puolestaan suunnattu Israeliin ja kesäsodassa 2014 Israel tuhosi niitä ainakin 34 kappaletta.
c) Tunneleiden kolmas muoto on Gazan asutuksen alle rakennettu tunneliverkosto jota kautta Hamasin taistelijat, johtajat ja materiaalit voivat Israelin havaitsematta siirtyä paikasta toiseen, kyseiset tunnelit toimivat myös johtokeskuksina ja mm ohjusvarastoina sekä myös Hamaseliitin ja heidän perheidensä henkilökohtaisina suojapaikkoina.
Palestiinalaismedia 

View original post 409 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s