Iran

Israel ja Iranin S-300 torjuntajärjestelmä

Ariel - Israelista suomeksi

Alustavan sovun löydyttyä Lausannessa koskien Iranin ydinohjelmaa seurauksenaan mm Irania vastaan kohdennettujen kansainvälisten sanktioiden purkaminen päätti Venäjän presidentti Vladimir Putin vihdoin toteuttaa Iranin jo vuosia sitten tilaaman S-300 ohjusten torjuntajärjestelmän toimittamisen. Iran odottaa toimituksia jo tämän vuoden aikana mutta tämä on epävarmaa ko ohjusjärjestelmien tuotannon hitauden vuoksi.

S-300 järjestelmää pidetään yhtenä maailman kehittyneimmistä järjestelmistä alallaan, joskin seuraava versio S-400 on siitäkin jalostuneempi. Israelin PM Netanyahu yritti ilman tulosta vaikuttaa Putiniin päätöksen perumiseksi koska katsoi S-300 järjestelmän vaarantavan Israelin turvallisuutta ja alueellista vakautta. Venäjä on kuitenkin todennut toimitettavan ohjuspuolustusjärjestelmän olevan luonteeltaan puolustuksellinen eikä siitä ole uhkaa Israelille. Tämä pitääkin paikkansa, sillä ensinnäkin S-300 on maasta ilmamaaleihin tarkoitettu järjestelmä ja toisekseen sen toimintasäde on noin 150 km eli uudet torjuntaohjukset olisivat uhka vain Israelin hävittäjille näiden mahdollisessa ilmaiskussa Iraniin.

Sodan uhkaa voi kuitenkin lisätä se, että mikäli Israel päättäisi hyökätä Iranin ydinlaitoksia vastaan tulisi tämä hyökkäys tehdä ennen S-300 järjestelmän saapumista. Toisaalta IAF…

View original post 11 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s