Uncategorized

Helsinki boikotoimassa hankintojaan [Op-Ed]

Ariel - Israelista suomeksi

Preview in new tab

emergencyssxfoiHelsingin kaupunginhallitus linjasi 8.11.2021, ettei kaupunki halua enää hankinnoissaan tukea yrityksiä, jotka hyötyvät palestiinalaisalueiden laittomasta miehityksestä. Linjaus pohjautuu toukokuussa 2021 tehtyyn valtuustoaloitteeseen “Loppu Israelin miehityksen tukemiselle”, joka palautettiin uudestaan virkamiesvalmisteluun. Virkamiehet olivat tulleet siihen tulokseen, ettei aloite ole toteuttamiskelpoinen ja nyt äänin 8-7 asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Itse valtuustoaloite vaikuttaa korkealentoiselta yksipuoliseen disinformaatioon pohjaavalta lausumalta irrallaan historiallisesta kontekstistaan ja sen mahdollinen toteuttaminen puolestaan täysin irti nykytodellisuudesta.

 

Palestiina?

Ensinnäkinolisi hyvä täsmentää mistä alueesta puhutaan.

MapDAina Israelin valtion perustamiseen v. 1948 saakka termillä palestiinalainen tarkoitettiin pääosin juutalaista: nykyinen The Jerusalem Post oli The Palestine Post, USA siionistiorganisaation lehti oli nimeltään New Palestine, nykyinen Bank Leumi oli Anglo-Palestine Bank, Israel Electric Company oli Palestine Electric Company, brittien IIMS:n armeijassa juutalaisvapaaehtoiset muodostivat Palestiinalaisprikaatin – kaikki olivat juutalaisia organisaatioita. Erillistä palestiinan kieltä tai kulttuuria ei ole tunnettu ei myös koskaan palestiinalaisten hallitsemaa Palestiinaa. Arabeina Palestiinalaiset ovat lähinnä jordanialaisia, jotka…

View original post 1,350 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s