Uncategorized

Yli kolmannes gazalaista kuoli omiin raketteihin

Ariel - Israelista suomeksi

Suuri osa Hamasin ja Israelin välisten toukokuun konfliktin kattavuudesta ja kommenteista on keskittynyt lukuihin, erityisesti palestiinalaisten huomattavasti suurempaan kuolleiden määrään verrattuna tapettuihin israelilaisiin. Kuolemien määrä on tosiasiallisesti hyvin pieni tämänkaltaisessa konfliktissa. Israelilaisten osalta pientä määrää nyt kuten aiemminkin selittää kehittynyt väestönsuojelujärjestelmä ja toisaalta Iron Dome ohjustorjunta; palestiinalaisten osalta IDF:n ensikertaa täsmäohjuksilla saavutettu noin 100%:n osumatarkkuus ja jo aiemminkin käytössä ollut ennakkovaroitusjärjestelmä jolla gazalaisia pyydettiin poistumaan tulevien iskukohteiden lähettyviltä.

rocchild

Analyysissaan  Intelligence and Terrorism Information Center [ITIC] arvioi, että Hamas ja muut ryhmät laukaisivat Gazasta vähintään 4360 rakettia, joista Israelin ilmatilaan tunkeutui 3573 kappaletta, 280 laskeutui Välimereen ja 680 jäi lyhyeksi pudoten Gazaan. Israeliin lentäneistä raketeista 1963 arvioitiin laskeutuvan asumattomille seuduille joten niitä ei torjuttu, Noin 1400 rakettia kohdistui asutuille alueille ja näistä noin 90% tuhottiin Iron Dome torjuntajärjestelmällä. 

Toukokuun konfliktissa kuoli 13 israelilaista, yksi näistä oli sotilas joka kuoli saatuaan osuman panssarintorjuntaohjuksesta. Palestiinalaisia kuoli (lähteenä UN Office for the Coordination of…

View original post 350 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s