Uncategorized

Israelin ympäristökatastrofi

Ariel - Israelista suomeksi

Helmikuun puolivälissä 2021 Israelia kohtasi yksi maan historia vakavimmista ympäristökatastrofeista. Tällöin yli tuhat tonnia öljyä saavutti Välimeren rannat sen jälkeen, kun öljysäiliöalus vuodatti öljyä noin 50 km:n etäisyydelle rannikosta.

Yli 90% Israelin 190 km: n ​​Välimeren rannikosta saastui, samoin osa Libanonin rannikosta. Öljyn puhdistus hiekkarannoilta kestänee kuukausia tai jopa vuosia. Puhdistustöiden ohella on koko ajan etsitty syypäätä tähän ympäristökatastrofiin ja spekuloitu siitä onko kyseessä tahallinen tai tahaton päästö tai jopa ympäristöterrorismi.

Syyllisten etsintä jatkuu

Ympäristönsuojeluministeri Gila Gamliel ja ministeriön pääjohtaja Rani Amir kertoivat tiedotustilaisuudessa maaliskuun alussa 2021, että epäiltynä oli alunperin yhdeksän alusta, jotka olisivat olleet noin 50 kilometrin päässä Israelin rannikosta 11. helmikuuta 2021. Gamlielin ja Amirin mukaan oli vahvoja aihetodisteita siitä, että öljykatastrofin aiheutti Panaman lipun alla purjehtinut Emerald -niminen aiemmin Libyan nyt syyrialaisperheen omistama alus. Twiitissään ministeri Gamliel syytti Irania ympäristöterrorismista.

Emerald oli lastattu Iranin raakaöljyllä Persianlahdella ja purjehti Välimeren itäpuolelle Egyptin Suezin kanavan kautta. Persianlahdella ja…

View original post 578 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s