Uncategorized

Israelin rokotehankinnat: 60 miljoonaa koronarokotetta eli seitsemän annosta kansalaista kohden

Ariel - Israelista suomeksi

Israelin toimitusministeriön on tarkoitus mitä pikimmiten keskustella siitä, onko hallituksen tosiaankin käytettävä 3,5 miljardia sekeliä (1,05 miljardia dollaria) vielä 36 miljoonan koronavirusrokoteannoksen ostamiseen. Tämä nimittäin nostaisi Israelin ostamien annosten kokonaismäärän jo yli 60 miljoonaan. Kuusikymmentä miljoonaa koronarokotetta on lähes seitsemän kertaa maan väestö, riittää rokottamaan 30 miljoonaa ihmistä. Toistaiseksi Israel on käyttänyt vain 10 miljoonaa rokotetta.

Aiemmin Pfizer toimitti terveysministeriön pyynnöstä yli 10 miljoonaa annosta, jotka se oli sitoutunut tarjoamaan – tarpeeksi 5 miljoonan ihmisen rokottamiseen. Sittemmin Israel päätti laajentaa rokotettavien piiriä koronaviruksesta toipuneisiin ihmisiin, raskaana oleviin naisiin ja muihin ryhmiin tarkoituksenaan rokottaa yhteensä noin 6 miljoonaa ihmistä. Näiden lisäksi nyt rokotusten piiriin ollaan ottamassa noin 600 000 alle 16-vuotiasta teiniä.

Israelissa on kritisoitu myös pääministeri Netanjahun päätös lähettää Modernan koronavirusrokotteita ulkomaille ns ystävällisiin maihin (Tšekki, Ruanda, Honduras ja Guatemala), mikä rikkoi Israelin Modernan kanssa tekemää sopimusta. Myöhemmin terveysministeriö pyysi – ja sai – Modernalta luvan käyttää yrityksen Israeliin myymiä…

View original post 207 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s