Uncategorized

Tänään Israel palaa “uuteen normaaliin”

Ariel - Israelista suomeksi

Uusi normaali on aika, johon Israel palaa tänään 8.  maaliskuuta 2012.  Pitkien koronasulkujen ja maailman tehokkaimman rokotuskampanjan ansiosta Israelin hallitus päätti lauantaiyönä 7.3.21 ryhtyä purkamaan liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia sekä avaamaan elinkeinoelämää sekä julkisia palveluita tästä päivästä lukien.  Rajoitusten purkamiseen nyt saattavat vaikuttaa tulevat – ennenaikaiset – parlamenttivaalit 23. maaliskuuta 2021.   

Rajoitusten purku merkitsee mm palaamista lähiopetukseen kaikilla kouluasteilla, ulko- ja sisäravintoloiden avaamista asiakkaille, kauppakeskusten, hotellien, uimahallien, kuntosalien, juhlatilojen ja muiden kokoontumispaikkojen avautumista.  Jotkut määrärajoitteet kokoontumisissa pysyvät vielä toistaiseksi voimassa ja esimerkiksi vaalitilaisuuksiin rajana on 300 henkilöä sisätiloissa ja 500 henkilöä ulkotiloissa. Joissakin tapauksissa ehtona on ns. Vihreä passi tarkoittaen todistusta joko rokotuksista tai koronasta toipumisesta. 

Avautuminen alkaa osin myös lentoliikenteen osalta.  Alkaneen viikon aikana Israeliin sallitaan 3000 lentomatkustajan saapuminen päivässä kuudesta kohteesta, jotka ovat New York, Toronto, Frankfurt, Lontoo, Pariisi, Kiova ja Hong Kong.  Syitä näiden nimenomaisten reittien avautumiseen ei ole julkistettu.  Pakollinen karanteeni hotellissa on…

View original post 352 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s