Uncategorized

Sotateollisuus elämän säästäjänä?

Ariel - Israelista suomeksi

Israelin puolustusministeriö on nyt merkittäviltä osin valjastanut puolustussektorin uuden vihollisen – Covid-19 – tuhoamiseen. Kansallisella tasolla on jo kuukausia linkitetty suurimmat sairaalat ja tutkimusinstituutit yhteen keskeisen sotateollisen kompleksin – ml Elbit Systems, Israel Aerospace Industries ja Rafael Advanced Defense Systems – kanssa. Israel muodosti nopeasti kansallisen työryhmän viruksen voittamiseen käsittäen tusinoittain tiimejä ja sadoittain tutkijoita, insinöörejä, eri alojen tohtoreita, hallintovirkailijoita ja upseereja työskennelen samaa elämää säästävien ratkaisujen kehittämiseksi.

New York Times kuvaa kuinka eräs puolustusteollisuuden yhtiö on yhdistellyt audiotekniikkaa ja tekoälyämanalysoimaan hengitystä koronaindikaatioiden havaitsemiseksi, toinen kehittää hoitajille jäljityssysteemiä tartuntariskien omaanvien välittömäksi tunnistamiseksi, kolmas on kehittänyt robotteja etähoidon mahdollistamiseksi.

Koronan vastaista ponnistusta kuvatessaan mm New York Times ei kuitenkaan voi välttää tiettyä valitettavaa asenteellisuutta otsikkokappaleessaan:

”The Israeli Defense Ministry’s research-and-development arm is best known for pioneering cutting-edge ways to kill people and blow things up, with stealth tanks and sniper drones among its more lethal recent projects. But its latest mission…

View original post 79 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s