Uncategorized

Kansalaistoiminnasta ihmisoikeuksien puolesta [Op-Ed kommentti]

Ariel - Israelista suomeksi

Uutista koskien kansanedustaja Kontulan pidätystä Israelissa ja puheenjohtaja Anderssonin asiaa koskevaa lausuntoa, että rauhanomainen kansalaistoiminta on puolueen arvojen mukaista kommentoin Kansan Uutisissa seuraavasti:

Rauhanomainen kansalaistoiminta ihmisoikeuksien puolesta on ok ja sitä itsekin teen Israelin eteen. Koko maahan ylipäätään perustettiin kansainvälisen yhteisön tuella maailmanhistorian ehkä suurimman ihmisoikeusloukkauksen eli holokaustin jälkeen turvasatamaksi juutalaisille. Tämä tietysti ehkä loukkasi joitakin alueen arabiasukkaiden omistus- ym oikeuksia. Kun ympäröivät arabimaat heti itsenäisyysjulistusta seuraten hyökkäsivät juuri perustettuun Israeliin oli vuosien saatossa sotimisen seurauksena yli puoli miljoonaa alueen arabiasukasta jättänyt asuinsijansa israelilaisille ja puolestaan yli puoli miljoonaa juutalaista paennut vainoja suur-Lähi-idästä (ml pohjois-Afrikka) Israeliin ja muihin maihin.

Tyypillinen aggressio rajan toiselta puolelta

Vihollisuudet ovat jatkuneet eri asteisina siitä saakka ja mm Gazassa valtaa pitäneet ryhmittymät ovat aina viimevuosiin halunneet ajaa juutalaiset/israelilaiset pois nyky-Israelista, harjoittavat samaan aikaan myös sotilaallista vihakoulutusta israelilaisia vastaan ja samalla rajoittaneet merkittävästi tavallisten gazalaisten ihmis- ja poliittisia oikeuksia. Lisäksi on tietty Iran joka on…

View original post 66 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s