Uncategorized

Sar-El keikan hajahuomioita

Ariel - Israelista suomeksi

Tämänvuotisen Sar-El [Israelin armeijan vapaaehtoisohjelma] -jaksoni päätyttyä seuraavassa muutamia kokemuksia sekä yleistilanteen osalta että tämänkertaisen palvelupaikan tiimoilta.

Marraskuun puolivälissä oli juuri tapahtunut Gazassa IDF:n tekemä Islamic Jihad komentajan eliminointi. Tästä raivostuneina ko järjestö ampui vajaat 400 rakettia Gazasta Israeliin siten että myös Tel Avivissa koettiin hälytyksiä. Iron Domen torjuntaprosentti oli jopa 90 joten suurempaa vahinkoa raketit eivät juurikaan aiheuttaneet. Iron Domeahan käytetään vain niihin raketteihin jotka suuntautuvat asutusalueille eli erämaahan menevät raketit saavat rauhassa jatkaa matkaansa. IDF:n vastaiskuissa tuhottiin sitten laukaisupaikkoja eikä Gazassa vältytty kuolonuhreilta kuin haavoittuneiltakaan.

Muutaman päivän kuluessa selkkaus Islamic Jihadin osalta päättyi mutta rakettitulitus ei. Syyriasta Iranin vallankumouskaartin toimesta ammuttiin pohjois-Israeliin muutama raketti ja IDF luonnollisesti teki sinne myös vastaiskun. Edelleen marraskuun lopulla myös Hamas intoutui muutaman raketin laukaisuus Gazasta samoin vastatoimin. Syy Hamasin lievään aktivoitumiseen nyt jäi epäselväksi, Israel puolestaan iski Hamasin asemiin uutta lentoreittiä käyttäen ja myös syytä tähän en tiedä. Sinänsä oli poikkeuksellista, että…

View original post 297 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s