Uncategorized

Hizbollahin ohjusohjelmaan vuoden viive

Ariel - Israelista suomeksi

Droonihyökkäys viime sunnuntaina (25.8.2019) Hizbollahin tukikohtaan Beirutissa oli merkittävämpi kuin aluksi uutisoitiin. Nyttemmin on paljastunut hyökkäyksen kohdistuneen terrorijärjestön mediakeskuksen sijaan tilaan, jossa väliaikaisesti sijaitsi avaruus- ja ohjusohjelmissa käytetty sekoitin [vertical planetary mixer] jonka tarkoituksena on tehdä kehitteillä oleviin täsmäohjuksiin välttämätöntä huippulaatuista polttoainetta. Vielä sekoitintakin tärkeämpää lienee siihen liittyvän tietokoneistetun ohjausyksikön tuhoaminen. Operaation oletetaan hidastavan Hizbollahin täsmäohjusohjelmaa jopa vuodella.

Hizbollahin tv-kanava Al-Manarin raportin mukaan kaksi iskun tehnyttä droonia (miehittämätöntä lennokkia) lensivät kohteeseensa kahdeksan kilometrin päässä Libanonin rannikolla Beirutin eteläpuolella olleista israelilaisista tykkiveneistä. Kumpikin drooneista oli varustettu 5.5 kilogramman räjähteillä.

Erityisen kallis ja harvinainen iranilaisvalmisteinen sekoitin painoi kahdeksan tonnia ja se on/oli ohjausyksiköineen keskeisimpiä osia Hizbollahin muuntaessa parhaimpia ohjuksiaan tarkoiksi koko Israelin kattaviksi täsmäohjuksiksi jotka voidaan varustaa satojen kilojen taistelukärjellä. Täsmäohjukset ovat Israelin pääasiallinen uhka Libanonista käsin ja tällä hetkellä Hizbollahilla arvioidaan olevan noin 200 tällaista huipputarkkaa asetta järjestön koko arsenaalin ollessa noin 100 000 raketin ja ohjuksen…

View original post 332 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s