Uncategorized

C4i uudelleensijoittumassa Negeviin, visiona globaali kyberkeskus

Ariel - Israelista suomeksi

IDF on merkittävissä määrin muuttamassa tukikohtiaan uusiin paikkoihin. Mm IDF:n henkilöstöhallinto – nyt Ramat-Ganissa – IDF:n Tel-HaShomerin tukikohta ja Qastinassa sijaitseva maavoimien komentokeskus ovat siirtymässä mittavaan Ramlan lähellä olevaan tukikohtaan. Hankkeen koodinimi on “Ofek Rahav” (= Laaja horisontti). Nämäkin puolustusministeriön (IMOD) hoitamat siirrot kalpenevat massiivisen C4i teknologisten yksiköiden ja tiedusteludirektoraatin siirtojen rinnalla Negevin autiomaahan.

Uusi C4i kampus Be’er-Shevassa on jo rakenteilla jättimäisten tarjouskilpailujen vauhdittamana. Tukikohdan päärakennus on jo valmis ja sieltä johdetaan ja valvotaan meneillään olevia rakennushankkeita.

Toisaalta tiedusteludirektoraatin yksiköiden siirto Gelilotista Negeviin etenee hyvin hitaasti mm pääesikunnan varapäällikön, Aviv Kochavin, vastustaessa hanketta. Syynä vastustukseen ovat tiedustelutukikohdan sijainti Shoket -risteyksessä 14 km Be’er-Shevasta jonne julkiset liikenneyhteydet ovat hyvin heikot. Eristäytynyt huonoyhteyksinen alue ei oletettavasti kiinnosta korkeasti koulutettuja henkilöitä ja nämä saattavat hakeutua mieluummin siviiliyritysten palvelukseen.

Kochavin ajatusten vastaisesti pääministeri Benjamin Netanjahu on kuitenkin päättänyt suosia uuden tiedustelukampuksen sijoittamista Shoket -risteykseen koska hän katsoo tiedusteluyksikön uudelleensijoittamiseen olevan kulmakivenä visiolle luoda Negevistä…

View original post 116 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s