Uncategorized

Gaza 6.5.2019

Ariel - Israelista suomeksi

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan maanantaina 6 toukokuuta 2019 Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja Hamas ovat sopineet tulitauon palauttamisesta edeltäneen viikonlopun väkivaltaisuuksien jälkeen. Kuten ennakoitua osapuolet pidättyivät rikkomasta aiemmin viime kesänä sovittuja ”punaisia linjoja” jottei tällöin Egyptin johdolla sovittua pitkäkestoista aselepoa – hudnaa ja siihen liittyvää Gazan kehitysohjelmaa – vaarannettaisi. Rakettihyökkäykset ja vastaiskut ovat sittemmin laantuneet.

Kaikkiaan Gazasta ammuttiin 690 rakettia Israeliin pääosin siviilikohteisiin, näistä 240 torjuttiin Iron Dome puolustusjärjestelmän tuella ja osa tuhoutui jo laukaisuhetkellä tai putosi ennenaikaisesti jo Gazan alueelle.

 Israelin armeija (IDF) teki vastaiskuja Islamic Jihadin ja Hamas kohteeseen käsittäen mm:  rakettien laukaisupaikkoja, terroriyksiköitä aj operatiiveja, koulutus ja johtokeskuksia, asevarastoja, tarkkailuasemia, sotilastukikohtia ja Hamasin ja Islamic Jihadin keskijohdon taloja. Erityispiirteenä mainittakoon Israeliin ulottuneen 20 metrin syvyyteen kaivetun hyökkäystunnelin tuhoaminen Rafahin alueella.

Kuolleista 25 on palestiinalaisia ja neljä israelilaisia,  haavoittuneita ja traumatisoituneita on tuhansia molemmin puolin rajaa.

Eskalaatio alkoi Palestinian Islamic Jihad (PIJ) -järjestön tark’ampujan haavoitettua kahta israelilaissotilasta. Hamas ja…

View original post 170 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s