Uncategorized

Gaza 4.-5.5.2019

Ariel - Israelista suomeksi

Raketti-iskut Gazasta Israeliin ja Israelin vastaiskut kohosivat jälleen 3.-5.5.2019 uudelle tasolle ajoittuen nyt juuri holokaustin uhrien muistopäivän jälkeen, viikko ennen Israelin itsenäisyyspäivää ja kaksi viikkoa ennen Eurovision laulukilpailuja. Viime viikonloppuna Hamas liittolaisineen laukaisi Israeliin yli 600 rakettia, joista vajaat 200 torjuttiin Iron Domen avulla; Israelin armeija (IDF) puolestaan tuhosi pääosin ilmaiskuin noin 320 terrorikohdetta.

Hamasin raketit osuivat asuintalojen ohella yhteen peruskouluun ja sairaalaan. IDF puolestaan tuhosi mm maanalaisen Hamasin rakettituotantolaitoksen, erilaisia asepajoja, Hamasin ja sen liittolaisten tiedustelu- ja turvallisuustoimistoja, terroritunneleita, asevarastoja ja tarkkailupisteitä. Lisäksi Israel esti Hamasin lennokki-iskun (drone strike) ja erillisen verkkohyökkäyksen (cyber strike) tuhoten samalla verkkoterroristien solun.

Tilanne alkoi kärjistyä perjantaina 3.5.2019 kun ”Paluumarssi” -kampanjan aikana palestiinalaistark’ampuja haavoitti kahta israelilaissotilasta raja-aidan luona. Israelin vastaiskussa kuoli kaksi Hamasin (Qassam Brigades) taistelijaa. Kaikkiaan Hamas liittolaisineen laukaisi Israeliin yli 600 rakettia, IDF puolestaan tuihosi 320 terrorikohdetta. Kuolleita palestiinalaisia on raportoitu 19 ja kuolleita israelilaisia neljä, joka on suurin israelilaisten siviiliuhrien määrä…

View original post 285 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s