Uncategorized

Antisemitismi islamismissa

Ariel - Israelista suomeksi

BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz) — Saksan sisäinen turvallisuuspalvelu — julkaisi 40-sivuisen raportin Antisemitismi islamismissa” . Raportti määrittelee muslimien islamismin poliittisen ääriajattelun muotona joka pyrkii eliminoimaan demokratian ja jossa antisemitismi on keskeinen ideologinen elementti. Vaikka monet muslimit eivät ole antisemiittejä ulottuu antisemitismin ongelma laajalti poliittista ääriajattelua ja jopa uskonnollisia muslimeja laajemmalle. Raportin mukaan monet antisemiittiset välikohtaukset ovat sellaisten yksilöiden tekemiä joita aiemmin ei ole yhdistetty järjestäytyneeseen islamismiin.

Muslimien antisemitismi on viime aikoihin ollut tabu Saksan poliittisessa kielenkäytössä. Raportti toteaa antisemitismin levinneen laajalti halki koko poliittisen kentän äärioikeiston antisemitismistä keskustan arkipäivän semitismiin ja vasemmiston anti-sionismiin ja -semitismiin. Raportin tekijöiden mukaan laajakantoisempaa kuitenkin ovat islamismin antisemiittiset näkemykset joissa uskonnolliset, alueelliset ja poliittiset motiivit yhdistyvät antisemiittiseen maailmankatsomukseen.

Raportin mukaan yli miljoonan muslimin saapuminen Saksaan vuosien 2014-2017 välillä on kohottanut islamistisen antisemitismin merkitystä Saksassa. Anti-Defamation Leaguen tilastojen mukaan Lähi-idän ja pohjois-Afrikan antisemitismi yhteiskunnassa on suuri ja jopa vähiten antisemiittinen maa Turkki omaa 70% antisemitismiä…

View original post 192 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s