Uncategorized

Israel ja Suomi yhteistyöhön digitaaliterveys sektorilla

Ariel - Israelista suomeksi

Israel Innovation Authority jaIsrael-Europe R&D Directorate (ISERD)ilmoittivat 16.4.2019 käynnistäneensä merkittävän Israelin ja Suomen välisen yhteistyön digitaaliterveyden alalla. Samalla käynnistettiin kutsu alan yrityksille yhteistyöhanke-ehdotuksiksi. Rahoitusta on tarjolla yrityksille jotka etsivät partnereita markkinapotentiaalia omaavientuotteiden, palveluiden tai välineiden kehitys-, testaus- ja pilotointihankkeisiin.

Israelin ulkoministeriön mukaan Israel ja Suomi ovat molemmat johtavia innovaatiotalouden ja teknologian maita vahvalla yrittäjyyspanoksella. Suomi on terveysteknologian ja erityisesti digitaaliterveyden alalla vahvimmin kasvavia ja mm koko väestön kattavat digitaaliset terveystiedot tekevät Suomesta ainutlaatuisen . Alan tukena on HYKS:n korkealaatuinen tutkimustyö ja merkittävä tieto- ja viestintätekniikan (ICT) osaaminen.

Israelissa puolestaan on yli 350 kansainvälistä T&K -yhtiötä ml kansainväiset jätit Google, IBM, Intel, Facebook jne. Maailman talousfoorumin vuoden 2018 kilpailukykyraportin mukaan Israel on maailman johtava maa T&K rahoituksen BKT-osuudessa ja sadat start-up yritykset innovoivat terveysanalyyseja, telelääketiedettä, sensoreita, lääketieteellisiä välineitä ym.

Osana israelilais-suomalaista pilottiohjelmaa on hanke-ehdotusten haku jota vetävät Israel Innovation Authority ja Helsinki Business Hub. Ohjelma järjestää rahoitusta…

View original post 65 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s