Uncategorized

Raketteja, vastaiskuja, kapinaa – “Miljoonamarssi” voi eskaloida Gazan tilanteen

Ariel - Israelista suomeksi

Egyptin varoitus Hamasille: ”Israel kaataa teidät ja me emme nosta sormeakaan”

Hamasin raketti-iskut Tel Aviviin, niitä seuranneet Israelin ilmavoimien vastaiskut ja Gazassa pinnalle noussut kapina Hamasia vastaan ovat kiristäneet Gazan tilanteen räjähdysherkäksi. Egypti on suurin ponnistuksin saanut pidettyä välittämäänsä aselepoa hengissä. Toistaiseksi – sillä 30.3.2019 pidettävä ns. ”Miljoonamarssi”, ”Suuren Paluumarssin” vuosipäivänä – voi eskaloida konfliktia entisestään.

Tilannetta ei lainkaan helpota se, että Israelissa on hallituksen kaatumisen myötä kiihkeä vaalikamppailu meneillään ennenaikaisten huhtikuun 9. päivän Knesset -vaalien tiimoilta kun vielä pääministeri Netanjahukin on syytteeseenpanouhan alla.

Raketteja Tel Aviviin

Kaksi ohjusta laukaistiin Tel Avivin 14.3.2019 ja yhdeksän muuta puolestaan etelä-Israeliin. On hyvin poikkeuksellista, että Tel Avivia uhataan raketein tai ohjuksin; viimeksi näin tapahtui vuonna 2014 operaatio Protective Edgen aikana ja sen jälkeen Hamasin raketti-iskut ovat suuntautuneet vain Israelin rajaseudulle. Vastauksenaan Israelin ilmavoimat iskivät yli sataan Hamasin, mutta ei Islamic Jihadin, kohteeseen. Molemmat em. terroristiorganisaatiot kiistivät tehneensä Tel Avivin iskun.

Tel Aviviin ammuttujen…

View original post 796 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s