Uncategorized

IsraElex2019: Oikeiston ja Gantzin ero kärjistymässä, listat muodostumassa

Ariel - Israelista suomeksi

We need to find a way so that we’re not ruling over other people,” (Benny Gantz)

Knessetin huhtikuisia vaaleja koskevat asetelmat ovat käymistilassa.  Selkeä pesäero keskusta-vasemmistolaiseksi luetun päähaastaja Benny Gantzin Hosen L’Yisrael (Israel Resilience Party) -puolueen ja pääministeri Benjamin Netanyahun jophtaman Likudin sekä muun oikeiston välillä syntyi viimeksi Länsirannan israelilaisasutusta koskevissa kannanotoissa.  Jo aiemmin ns. Kansallisuuslaki on jakanut mainittuja liittoutumia.

Keskustelut sekä ehdokkaista yleensä että puolueiden välisistä vaaliliitoista erityisesti Ganzin ja Lapidin puolueiden kesken ovat tiivistyneet sillä asioiden ja listojen tulee olla selvät helmikuun 21 päivään mennessä jolloin listat jätetään keskusvaalilautakunnalle. Tämän jälkeen puolueet eivät voi esimerkiksi muuttaa ehdokkaidensa järjestystä (listavaaleissa läpi menevät ehdokkaat siinä järjestyksessä kuin listalla esiintyvät).

Haaretzin mielipidemittaus 4.2.2019

Länsirannan kysymyksessä ero kärjistyi

Ensimmäisessä haastattelussaan sitten ilmoittautumisensa pääministeriehdokkaaksi aiempi puoliustusvoimain komentaja Benny Gantz näyttää kannattavan israelilaisten vetäytymistä Juudeasta ja Samariasta (Länsirannalta). Gantzin mukaan “on löydettävä tie, jossa me (israelilaiset) emme hallitse muita ihmisiä.” Pääkysymys on…

View original post 643 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s