Uncategorized

Israelin vasemmiston ujostelematon militarismi [Op-Ed]

Ariel - Israelista suomeksi

Israelin vasemmiston pakkomielle syrjäyttää PM Benjamin Netanyahu on johtanut sen kannattamaan sotilaallista ”unelma joukkuetta” siviilijohtoisen hallitsevan puolueen kaatamiseksi. Näin väittää professori Udi Lebel (Ph.D. King’s College, London U.) artikkelissaan (The Israeli Left’s Unabashed Militarism). Lebelin mielestä tämä kuvastaa ”kolmannesta maailmasta” tuttua ilmiötä jossa sotilasjuntat kaappaavat vallan pelastaakseen kansakunnan korruptoituneilta poliitikoilta. Pelastajina valtiojohtoon tulleita kenraaleja Lebel pitää populismin, autoritarismin ja fasismin airueina.

Israelin ensimmäiset vuosikymmenet suvereenisti hallinnut Labor puolue on nyt pitkän alamäen jälkeen hajoamistilassa, sen on syytetty muodostuneen feministien, toimittajien ja kansalaisaktivistien kodiksi, puolueeksi jonka johdosta kenraalit, turvallisuushenkilöstö ja talouselämän johto puuttuvat. Puolueen uskottavuus maata johtavaksi voimaksi on nykyisellään olematon.

Aiemmissa vaalikamppailuissa Israelin vasemmisto on nostanut esiin kansakunnan johtoon pyrkivien ehdokkaiden sosiopoliittisia taustoja kuten mitkä ovat ehdokkaiden kytkökset talouselämään, keiden suuryrittäjien etuja he ovat ajaneet ja mitä arvoja he tuovat poliittiselle näyttämölle. Lebel ihmetteleekin miten populismista, militarismista ja fasismista aiemmin varoitellut puolue nyt ujostelematta panee toivonsa Gantzin uuteen…

View original post 605 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s