Uncategorized

Israelin Elex2019: Kyberhyökkäyksen uhka pieni

Ariel - Israelista suomeksi

Shin Bet’in (aka Shabak = Israelin armeijan alaisuudessa toimiva tiedustelupalvelu) päällikkö Nadav Argamanin varoitti luentotilaisuudessaan 8. tammikuuta, että ulkomainen hallitus pyrkii vaikuttamaan Israelin huhtikuussa tuleviin Knessetin vaaleihin. Varoitus johti israelilais-mediassa jopa paniikinomaiseen käsitykseen siitä että tällä hallituksella tarkoitetaan Venäjää vaikkei Argaman niin väittänytkään. Myöhemmässä kommentissaan Argaman selvensi Iranin ja Hezbollahin ehkä suunnittelevan kyberhyökkäyksiä israelilais -kohteisiin. Tämä tuntuukin luontevalta selitykseltä koska Venäjällä ei ole juuri mitään intressejä vaikuttaa Israelin vaaleihin.

Mediahysterian lieventämiseksi Shin Bet julkaisi lausunnon vakuuttaen Israelin olevan valmistautunut ja kykenevä torjumaan kyberhyökkäykset ja omaavan välineet ja resurssit tällaisten interventioiden paikallistamiseen, seurantaan ja estämiseen.

Israelin vaaleissa pääosa äänistä annetaan paperilla eikä tietokoneavusteisesti eikä ääntenlaskenta ole riippuvainen elektronisista apuvälineistä joten kyberhyökkäyksen uhka itse ääntenlaskentaan on suhteellisen rajoittunutta.

Interventiota voi yrittää myös mm sosiaalisen median kautta levitettävän disinformaation kautta. Israelin keskusvaalilautakunta on valmistautunut tähänkin uhkaan yhdessä turvallisuusviranomaisten kanssa. Keskusvaalilautakunnan johto ja mm Israelin korkeimman oikeuden tuomari Hanan Melcer ovat esimerkiksi keskustelleet vaikuttamisuhasta…

View original post 110 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s