Uncategorized

$250 miljardia

Ariel - Israelista suomeksi

‘Time has come to correct historic injustice” (Gila Gamliel, Israel’s Minister for Social Equality)

$250 miljardia on summa, jota Israel hakee kaiken kaikkiaan seitsemältä arabimaalta (Tunisia, Libya, Marokko, Irak, Syyria, Egypti ja Jemen) ja Iranilta. Summa muodostuu näistä maista vuoden 1948 jälkeen karkoitettujen juutalaisten jälkeensä jättämästä omaisuudesta.

Juutalaisyhteisöjen sateenvarjo-organisaatio ”Justice for Jews from Arab Countries” (JJAC), on arvioinut, että noin 856,000 juutalaista karkoitettiin arabimaista ja Iranista kun nämä maat eivät hyväksyneet Israelin valtion perustamista. Juutalaisia karkoitettiin myös Algeriasta ja Libanonista mutta näille maille ei kompensaatiovaatimusta kuitenkaan ole tulossa. Israelin valtiota perustettaessa arabimaista paenneista liki 800 000 tuli Israeliin ja loput noin 56 000 puolestaan meni muualle, pääosin Yhdysvaltoihin, Ranskaan ja Italiaan.

Viimeisten 18 kuukauden aikana Israelin hallitus on, hyödyntäen kansainvälistä tilintarkastusyritystä, hiljaa tutkinut juutalaispakolaisten jälkeensä jättämän omaisuuden arvoa ja päätynyt mainittuun $250 miljardin loppusummaan.

Israel ei aiemmin ole muodollisesti vaatinut arabimaista karkoitetuille juutalaisille kompensaatiota eikä näille myöskään haettu kansainväliseltä…

View original post 160 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s