Uncategorized

Israelin Gaza Optiot

Ariel - Israelista suomeksi

Sota vai tulitauko? Epäonnistuneen salaisen IDF Gazassa tekemän operaation jälkeen Hamas ampui   poikkeuksellisen suuren määrän raketteja Israeliin johon Israelin ilmavoimat vastasivat iskemällä 160 kohteeseen Gazassa. Muutaman päivän kuluessa saavutettiin kuitenkin yhteisymmärrys tulitausta jonka jälkeen rajalla on ollut suhteellisen rauhallista. Sen sijaan Israelin hallituspolitiikka on käymistilassa pääministeri Netanyahun pyrkiessä pitämään hallituksen koossa puolustusministeri Avigdor Libermanin eron myötä, hänen ja rajaseutujen asukkaiden vaatiessa voimakkaampia toimia Hamasia vastaan. 

Tämä äskettäinen tausta herättää kysymyksen siitä miten Israelin hallituksen Gazaa koskeva politiikka muotoutuu lähipäivien,-viikkojen ja -kuukausien kuluessa.

Captured spy gear that the Israeli troops planned to use to wiretap the Hamas’s internal communications system, according Hamas’ military wing.

Israelin Gaza Optiot

Myönteistä tilanteessa on se, että Israelilla on valittavaan useita erilaisia lähestymistapoja kysymykseen, negatiivista puolestaan se, että mikään niistä ei välttämättä ole hyvä, toimiva ja ihanteellinen tahi helposti toteutettavissa .

Terrorista kärsivien Israelin rajaseudun asukkaiden keskuudessa laajaa kannatusta saa Hamasin tuhoaminen. Tämä on tehtävissä…

View original post 643 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s