Uncategorized

Tanska lopettaa BDS:n rahoittamisen

Ariel - Israelista suomeksi

Tanska ei enää rahoita terroristeihin siteitä omaavia järjestöjä eikä toimia joilla Israelin olemassaolo kieltäviä tai sitä pyritään boikotoimaan.  Tanskan ulkoministeri Anders Samuelsen tiedotti uudesta politiikasta lokakuussa 2018 julkaistussa  dokumentissa [”Explanations about the conditions for Danish support for Israeli and Palestinian civil society organizations.”] Päätös seuraa Tanskan ulkoministeriön aiemmin viime vuonna valmistelemaa  Tanskan avustusrahojen väärinkäyttöä koskevaa selvitystä.

Uuden ohjeistuksen mukaan “Tanskan avustustusvarojen käyttö poliittisiin tarkoituksiin, mukaanlukien BDS aktiviteetit, ei ole hyväksyttävää . BDS on akronyymi Boycott, Divestment and Sanctions –liikkeelle [Israelin boikotointi, sijoitusten vetäminen Israelista ja sanktiot]. Ohjeistus edelleen kieltää rahoittamasta terroristiliikkeisiin assosioituvia tai niitä rahoittavia vastaanottajia ja edelleen ihmisoikeusperiaatteita loukkaavia sekä Israelin olemassaolon kieltäviä tahoja.

Päätöstä on pidetty jopa perustavaa laatua olevana Euroopan hallitusten keskuudessa. Aiemmin Sveitsi ja Norja käsittelivät samaa tematiikkaa tänä vuonna ja nyt Tanska näyttää mallia muille EU -maille. Joulukuussa 2017 Tanska jo alkoi peruuttaa rahoitustaan useilta palestiinalaisryhmiltä ja rahoitusta saavien palestiinalaisryhmien määrä…

View original post 223 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s