Uncategorized

Lähi-idän suurin luonnonmuseo avattu Tel Avivissa

Ariel - Israelista suomeksi

Lähi-Idän suurin luonnonmuseo ja Israelin kansallinen biodiversiteettitutkimuksen keskus on avattu Tel Avivin yliopistokampuksen viereen kahden vuosikymmenen suunnittelun jälkeen. Arkkia muistuttavaan 100 000 kuutiojalan laajuiseen rakennukseen on koottu 5.5 miljoonaa näytekappaletta eripuolilta maailmaa muinaisista ihmiskalloista harvinaisiin täytettyihin eläinlajeihin.

Steinhardt Museum of Natural Historykorostaa Israelin ekologista monipuolisuutta kolmen mantereen risteyskohdassa ja myös urbanisoitumisen, ilmastonmuutoksen ja ihmisen aiheuttaman alueellisten ekosysteemien tuhoamisen vaikutuksia. Kuraattorien mukaan museon tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta luonnosta ja ympäristöstä paikallisella ja globaalilla tasolla.

The Steinhardt Museum of Natural History in Tel Aviv. Photo by Oz Rittner

Israel houkuttaa vuosittain miljoonia matkailijoita ympäri maailmaa erityisesti maan kulttuurin ja uskonnollisten kohteiden takia. Museoon odotetaan 150 000 kävijää vuodessa tutustumaan nyt myös alueen ainutlaatuiseen luonnonhistoriaan – sekä antiikkiseen että nykyaikaiseen. Tel Avivin yliopiston aiemmin vain tutkijoiden saatavilla olleita näytteitä on nyt museossa julkisesti kaikkien nähtävillä.  Tutkijoille museo taas on osaamisen ja etsimisen lähde alueen elämästä ennen ja nyt.

Museossa on mm…

View original post 106 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s