Uncategorized

Gazan raja osittain suljettu

Ariel - Israelista suomeksi

Maanantaista 9.7.2018 lähtien, Israelin ja Gazan välinen Kerem Shalom rajanylityspaikka on auki vain humanitaarista apua – kuten elintarvikkeita ja lääkkeitä – varten mutta suljettuna muulta kaupalliselta liikenteeltä. Tämä on Israelin vastaus Hamasin sallimiin/toteuttamiin palopommi ja muihin terrorihyökkäyksiin Gazasta Israeliin.

YK:n mukaan vuoden 2018 viiden ensimmäisen kuukauden aikana  43,087 rekkalastilista tavaraa kulki Kerem Shalomin kautta.  Toukokuussa 44% lasteista sisälsi rakennusmateriaaleja, 29 % elintarvikkeita ja 1% lääketarvikkeita.

Huhtikuusta 2018 lukien palopommit ovat sytyttäneet 750 paloa Israelin eteläisellä rajalla ja polttaneet 2600 hehtaaria peltoja ja metsiä.  Palopommien ohella hyökkäystunneleita Gazasta Israeliin on löytynyt lisää ja kaksi näistä lähellä Kerem Shalom ylityspaikkaa.

The Kerem Shalom Crossing

Samassa yhteydessä Gazan kalastusvyöhykkeen aiempi laajennus yhdeksään merimailiin lakkaa ja vyöhyke palautuu takaisin kuuteen merimailiin. Tämä puolestaan on vastaus mm siihen että 3.6.2018 löydettiin uusi Hamasin merelle johtava hyökkäystunneli (Ks lisää Hyökkäystunneli mereltä tuhottu Gazassa ).

IDF toteaa Israelin työskentelevän yhdessä muiden kanssa Gazan…

View original post 237 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s