Uncategorized

Viestintätekniikan vallankumous IDF:ssa

Ariel - Israelista suomeksi

Digiaikakaudella kaikki muuttuu nopeasti ja jatkuvasti. Teknologinen kehitys ja valtava määrä tietoa luovat IDF: lle uuden haasteen, ensisijaisesti tämän tiedon ja tietämyksen soveltamisen operatiiviseen toimintaan. Teknologisen T&K- tukiosaston( The Technological R&D Mission Support Divisionhaasteena on saada asiaankuuluvat tiedot koko IDF: n käyttöön, kun ne tarvitsevat sitä.

Teknologisen yksikön sotilaat kehittävät teknologiaa, jolla on suuria vaikutuksia kentän operatiiviseen toimintaan ja sen ulkopuolellakin.  Seuraavassa vain joitain yksikön tärkeimpiä kehityskulkuja:

IDF-älypuhelin

Tammikuussa 2014 puolustusministeriö allekirjoitti 100 miljoonan Yhdysvaltain dollarin sopimuksen Motorolan kanssa seuraavan sukupolven sotilaslaitteiden valmistukseen. Kaupan myötä Motorola kehitti Lex M20-älypuhelimen T&K -osaston käyttöliittymällä. Älypuhelimessa on 5,1 tuuman HD-kosketusnäyttö, mutta siinä ei ole kaikkia normaalissa älypuhelimessa olevia sovelluksia. Se kykenee kommunikoimaan useimpien IDF: n viestintäjärjestelmien kanssa, ja se on ainoa älypuhelin Israelissa, joka voi tehdä VoLTE (voice over LTE) -puhelut käyttäen 4G-infrastruktuuria. Älypuhelimessa on myös taka- ja etukameroita, joskaan ei selfieitä varten. Jatkossa joukot käyttävät kameraa toimittamaan…

View original post 434 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s