Uncategorized

Pence, Jerusalem ja Abu Dis

Ariel - Israelista suomeksi

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence piti 22. tammikuuta Knessetissä historialliseksi luonnehditun puheen. Kunnioittaakseen Israelin tulevaa 70 -vuotispäivää ja juutalaisten 3000 vuotista historiaa Jerusalemissa VP Pence korosti voimakkaasti Israelin ja Yhdysvaltain henkisiä ja poliittisia siteitä. Kyseessä oli kymmeneen vuoteen ensimmäinen kerta USAn johdon esiintymiselle Knessetissä.

USAn presidentti Trumpin joulukuinen julistus Jerusalemista Israelin virallisena pääkaupunkina jo loi odotuksia maiden suhteiden lämpenemisestä USAn aiemman hallinnon kylmemmän kauden jälkeen. VP Pence vahvisti myönteistä kehitystä korostamalla Israelin pyrkimyksiä pysyvän rauhan saavuttamiseksi Palestiinalaishallinnon kanssa. USA uskoo palestiinalaisten ja israelilaisten keskinäisen rauhan mahdollisuuteen arabijohtajien tuella.

Jerusalem

Knessetin puheessaan VP Pence vahvisti Yhdysvaltain päätöksen tunnustaa Jerusalem Israelin virallisena pääkaupunkina. Uutta puheessa oli, että VP Pence ilmoitti päätökseen liittyvän Yhdysvaltain suurlähetystön siirron Tel Avivista Jeruslemiin tapahtuvan jo vuoden 2019 loppuun mennessä. Kun aiempien arvioiden mukaan lähetystön siirto veisi kolmesta neljään vuotta on aikataulu nyt nopeutunut huomattavasti.

Palestiinalaishallinto ja useat arabimaat ovat tuominneet presidentti Trumpin Jerusalem -julistuksen väittäen sen vievän pohjan…

View original post 360 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s