Uncategorized

Israelin turvallisuus levottomassa Lähi-idässä [Op-Ed]

Ariel - Israelista suomeksi

Kirjoitus on tiivistelmä 31.10.2017 Helsingissä Suomen Karmel -yhdistyksen Studia Generalia teemaillassa pitämästäni alustuksesta.

Varhaisnuoruudessani v. 1967 ”Kuuden Päivän” –sodan kynnyksellä tutkin huolestuneena lehdissä esitettyjä vertailuja Israelin ja sitä uhkaavien vihollisten asevoimien määrästä ja laadusta; sekä miehistön että materiaalin määrän osalta uhkaajien ylivoima oli musertava eikä aseiden laadussakaan näyttänyt olevan suurempaa eroa. Kyseisen sodan aikana ja sen jälkeen sekä helpotukseni mutta myös tyrmistykseni oli melkoinen Israelin kyettyä lyömään vastustajansa.

Israelin turvallisuus on ollut uhattuna koko itsenäisyytensä ajan ja on edelleen. Vuosikymmenet mieltäni on askarruttanut kysymys siitä miten suhteellisen pienellä maakaistaleella asuva suhteellisen pieni kansa on kyennyt pitämään puolensa vihamielisen naapuruston keskellä ja edelleen miltä Israelin turvallisuustilanne vaikuttaa tällä hetkellä.

Etiikka ja asenne turvallisuuden ytimenä

Ari Rusila, Sar-ElKoska Israelin puolustuskyky ainakaan valtion ensi vuosikymmeninä ei perustunut aseteknologian ja –materiaalin ylivoimaisuuteen jäi ainoaksi selitykseksi inhimilliset kansaan, armeijaan, taistelijoihin, organisaatioon ja johtajuuteen liittyvät tekijät. Näihin tekijöihin pääsin runsas kaksi vuotta sitten tutustumaan ”sisältä päin” ruohonjuuritasolla osallistumalla…

View original post 990 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s