Uncategorized

Salainen ilmatukikohta paljastui Israelissa

Ariel - Israelista suomeksi

Sdot Ha’ela –niminen aiemmin tuntematon Israelin ilmavoimien (IAF) tukikohta paljastui ”vahingossa” Israelin armeijan (IDF) virallisella nettisivustolla.

IAF operoi 11 päätukikohdasta mutta vain 10 näistä yleisessä tiedossa. Nyt kuitenkin avointa tiedotusta vaativan julkisuuslain pohjalta IDF julkaisi dokumentteja joissa mainitaan aiemmin tuntematon Sdot Ha’ela ja että sen komentajana toimii eversti Binyamin.

IDF:n asiakirja kuvaa ilmavoimien rakennetta, ilmatukikohdat ja niiden komentajien nimet. IAF:n verkkosivustolla on kartta kaikista ilmavoimien aktiivisista ja passiivisista ilmatukikohdista mutta ei mitään mainintoja Sdot Ha’elasta puhumattakaan sen sijainnista. Haaretz lehden raportoitua asiasta myös IDF poisti salaisen tukikohdan paljastaneen dokumentin sivustoltaan.

Lähde: Haaretz

IAF tukikohtakartta, näistä ehkä 9-12 aktiivikäytössä. Lähde: IAF [http://www.iaf.org.il/2450-en/IAF.aspx]

Sdot Ha’elan salaus on poikkeuksellista koska armeija normaalisti on julkistanut tukikohdat, niihin sijoitetut laivueet ja konetyypit. Niinpä esimerkiksi on julkista tietoa, että ensimmäiset joulukuun 12.päivänä 2016 saapuneet moderneimmat F-35I “Adir” hävittäjät kuuluvat IAF:n 140 laivueeseen (aka Golden Eagle Squadron) joka puolestaan on sijoitettu Nevatimin ilmatukikohtaan.

Israelissa on omien tukikohtien…

View original post 55 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s