Uncategorized

Esittelyssä ZAKA

Ariel - Israelista suomeksi


ZAKA. Ready for whatever tomorrow brings… Saving those who can be saved, honoring those who cannot

Vapaaehtoisorganisaatio ZAKAn ammattilaiset toimivat hätätilanteissa etsintä- ja pelastustehtävissä, onnettomuuksien ehkäisemisessä ja kansainvälisten katastrofien hätäapuna. ZAKAn ja sen muissa maissakin toimivien yksiköiden erityisalueena on hätä- ja ensiavun ohella vainajien jäänteiden keräys juutalaisen lain mukaan tapahtuvan hautaamisen asianmukaiseksi hoitamiseksi. ZAKA tarkoittaakin hepreaksi onnettomuuden uhrien identifiointia.

ZAKAn juuret ovat vuodelta 1989, jolloin ortodoksijuutalainen opiskelija Yehuda Meshi-Zahav tovereineen ryntäsi 17 kuolonuhria vaatineen 405 bussi-hyökkäyksen iskupaikalle. Seuraavien kuuden vuoden aikana Meshi-Zahav johti vapaaehtoisryhmää joka ilmaantui terrori-iskujen tapahtumapaikoille. Vuonna 1995 ZAKAsta tuli virallinen vapaaehtoisorganisaatio jonka jälkeen se on kasvanut voinakkaasti kahden vuosikymmenen ajan.

Nykyisin ZAKA on Israelin johtavia vapaaehtoisuuteen pohjaavia pelastus- ja toipumista/palauttamista edistäviä organisaatioita. 24/7 valmius vastata mihin tahansa terrori-iskuun, onnettomuuteen tai katastrofiin on yli 3000 israelilaisvapaaehtoisen ydintehtävä. Organisaatio käsittää useita osastoja – kuten mp-, atv-, jet-ski, sukeltaja- ja koiraosastot – joista jokainen muodostuu alansa vapaaehtoisista huippuosaajista, jotka pyrkivät…

View original post 263 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s