Uncategorized

David Sling Puolaan

Ariel - Israelista suomeksi

Puola on allekirjoittanut aiesopimuksen USAn kanssa Israelin David Sling ohjuksin varustetun Patriot ohjusjärjestelmän hankkimisesta. Sopimus on arvoltaan noin $8 miljardia ja siitä Rafael Advanced Defense Systems’n ohjusten osuus on noin $1 miljardi joka yhtiön mukaan on yksi suurimpia kauppoja Rafael’n historiassa. Puolasta on samalla tulossa ensimmäinen David Sling ohjuksen vientimaa.

Sopimukseen sisältyy myös Eltan – Israel Aerospace Industries’n tytäryhtiö – Patriotiin kehittämä tutkajärjestelmä ja israelilaisen Elbitin johto- ja valvontajärjestelmät. Puolan puolustusministeriön mukaan kokonaisuus edustaa Patriot järjestelmän kehittyneintä versiota. Kaikkiaan Puola on modernisoimassa asevoimiaan yli $14.5 miljardilla.

Ynet verkkouutisten mukaan Varsova vaati Patriot järjestelmän varustettuna israelilaisohjuksella johtuen sen ylivoimaisesta suorituskyvystä kustannusten ollessa vain 10% yhdysvaltalaisen Patriot –ohjuksen kuluista (Patriot $4.5 mijoonaa/kpl vs. David’s Sling $450,000/kpl). Järjestelmää käytetään taktisten ballististen ohjusten, alhaalla lentävien risteilyohjusten ja lentokoneiden torjuntaan. Torjuntaetäisyys on 40-300 km – lyhyemmille etäisyyksille Israel käyttää Iron Dome järjestelmää ja pidemmille puolestaan Arrow II ja III järjestelmiä.

USAn sopijapuoli Raytheon’n mukaan Puola…

View original post 68 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s