Uncategorized

Israel maailman toiseksi suurin aseviejä Intiaan

Ariel - Israelista suomeksi

Israelin talousministeri Eli Cohenin (Kulanu) mukaan Israelin vuosittainen vienti tulee ylittämään $100 miljardia ensi kertaa maan historiassa. Keskeisimpiä syitä on kaupan laajentuminen Intian kanssa totesi Cohen Intian pääministeri Narendra Modin Israeliin kuluvalla viikolla tekemään valtiovierailuun liittyen.

India’s INS Kolkata firing a Long-Range Surface-to-Air Barak Missile

Ministeri Cohenin mukaan aiemmin arabiöljyyn perustunut maailma on perustumassa yhä enemmän teknologiaan ja tällaisessa maailmassa Israel on avainpelaaja. Cohenin mukaan Israelin ja Intian välinen kauppa nyt on suuruudeltaan $4 miljardia vuodessa ja kasvuvaraa olevan paljon.

Israel-Intia suhteet asekaupassa ovat vuosien takaiset ja nyt Israel on toiseksi suurin aseviejä Intiaan – Venäjän jälkeen mutta ennen Yhdysvaltoja. Intia puolestaan on maailman suurin aseiden tuoja. Asekaupat Intiaan ovat käsittäneet tähän saakka sotaaluksia, tykistöä, ohjuksia, miehittämättömiä lennokkeja ja elektro-optisia välineitä. Suurimpia vientikauppoja Israelista Intiaan 2000 –luvulla ovat olleet miljardiluokan Dassault Falcon 2000 vakoilukoneet, $270 miljoonan Barak maasta-ilmaan ohjukset, ja Arriw-2 ohjusten käyttämä Oren Yarok tutkajärjestelmä.

Asekaupan ohella on myös…

View original post 68 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s