Uncategorized

Mossad perusti innovaatiorahaston

Ariel - Israelista suomeksi

mossad logoIsraelin tiedustelupalvelu – Mossad – on perustanut Libertad nimisen teknisen innovaatiorahaston taatakseen viraston tenisen ylivoiman siviilipuolen teknologisesti lupaavimpien start-up yritysten avulla.  

Libertad kasvattaa Mossadin teknologista voimaa mahdollistamalla huipputeknologian nopean tutkimus- ja kehitystoiminnan viraston tarpeisiin nopeasti muuttuvassa ja haasteellisessa toimintaympäristössä.

Maksimiavustus hanketta kohden on 2 miljoonaa shekeliä (eli runsas puoli miljoonaa €).  Mossadin avustuksen vastapainoksi virasto saa lisenssit kehitettyyn teknologiaan ilman rajoitteita tai royaltimaksuja.

Parhaillaan Mossad on pyytämässä yrityksiltä esityksiä rahoitettaviksi T&K –hankkeiksi. Erityisen kiinnostunut tiedusteluvirasto seuraavista kehitysaloista: 

  1. Innovatiiviset robotiikkahankkeet jotka kehittävät muunneltavia, miniatyyrisiä järjestelmiä, jotka toimivat eri maasto-olosuhteissa, vedessä ja ilmassa. 
  2. Innovatiiviset energialähteet ja järjestelmät jotka tuottavat tarvitsemansa energian itse, energiahankkeet jotka kehittävät käyttövarmuutta ja/tai ovat miniatyyrisiä.
  3. Innovatiiviset salausjärjestelmät jotka toimivat korkealla nopeudella (100 Gbps tai yli).
  4. Innovative teknologiat automaattiseen henkilötunnistukseen ja –profilointiin pohjautuen online käyttäytymiseen ja aktiviteettiin.
  5. Erilaiset automaatio metodit dokumenttiyhteenvetoihin, -luokitteluihin ja semanttisiin yhteyksiin niin hepreaksi kuin muillakin kielillä.

Em. kiinnostuslistaa luonnollisesti päivitetään tarpeen mukaan. Lisätietoja Libertadin…

View original post 23 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s