Uncategorized

Pilvenpiirtäjiä lisää Tel Avivin taivaanrantaan

Ariel - Israelista suomeksi

Pilvenpiirtäjät ovat muokanneet Tel Avivin taivaanrataa viimeisen vuosikymmenen aikana ja talouskasvu voimistaa tätä kehityskulkua entisestään varsinkin Ayalon valtatien varrella sekä Saronan, Azrieli keskuksen ja Ramat Gan timanttipörssin ympäristössä.

Savidor rautatieaseman parkkipaikalle rakennettavaksi hyväksytty 400 -metrinen torni

Tel Avivin suunnittelu- ja rakennuskomitea hyväksyi maaliskuussa 2017 aina 400 metrin korkeuteen kohoavien 75-100 kerroksisten hankkeiden suunnitelmat Ramat Ganin eteläosaan. Lisäksi kaksi muuta 100-kerroksista tornia on hyväksytty rakennettavaksi: Beit Egged Menachem Begin tien varteen sekä Tel Aviv 2000 torni. Edellinen on tosin madallettu ”vain” 78 kerrokseen.

Nykyisin Israelin korkeimmat rakennukset ovat 244 metrinen, 68 –kerroksinen Moshe Aviv torni Ramat Ganin timattipörssin alueella, 53 –kerroksinen juuri valmistunut 195 metrinen Shahar torni ja pyöreät Azrieli keskuksen tornit joista 53 –kerroksinen 193 metriin ulottuva korkein. Ennen näitä korkeimmalle ulottui jo vuonna 1965 rakennettu 36-kerroksinen Shalom Meir Tower. Tällä hetkellä Tel Avivissa on 22 yli 35 –kerroksista rakennusta – tämä määrö on kaksinkertaistumassa lähivuosina. Jo nyt on rakenteilla…

View original post 107 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s