Uncategorized

Algoritmidiplomatiaa: Hakkeroinnilla yllytystä vastaan

Ariel - Israelista suomeksi

 
Hackathon [’hakkerointimarathon’, kutsuttu myös hakkerointipäiväksi, hakkerointi- tai koodifestariksi] on räätälöity tapahtuma, jossa tietokoneohjelmoijat ja muut ohjelmistokehittäjät, kuten graafiset suunnittelijat, kytkentä- ja käyttöjärjestelmäsuunnittelijat, projektijohtajat ym kulloisenkin aiheen asiantuntijat työskentelevät intensiivisesti yhteistyössä uusien ongelmakohtaisten ohjelmistojen kehittämiseksi ja joskus myös hardware komponentti on mukana.  
Israelin ulkoministeriö [MFA] yhteistyössä  IsraeliHub ja MassChallenge IL -yhtiöiden kanssa piti 23.-24.3.2017 vuorokauden kestäneen Hackathon  – tilaisuuden kehittääkseen algoritmisiä ratkaisuja nettivihan vitsaukseen.   
50 verkkokehittäjän 11 tiimiä kokoontui kilpailunomaiseen tapahtumaan Jerusalemissa kehittääkseen ja testatakseen uusimpia teknologioita sosiaalisissa verkoissa esiintyvään vihapuhe –ongelmaan. Tuomaristo puolestaan koostui tekniikkatoimittajista, Israelin high-tech teollisuuden päättäjistä ja ulkoministeriön edustajista.
24 tunnin yhtäjaksoisen työsession päätteeksi  tiimit esittivät tuomaristolle joukon ratkaisuja joista kolme tehokkaimmaksi arvioitua palkittiin. Voittajatiimit jatkavat ideoidensa kehittelyä yhteistyössä ulkoministeriön kanssa joka näin toivoo parantavansa työtään ympäri maailmaa.
Yuval Rotem, MFAn johtaja, piti tapahtumaan johtanutta aloitetta hyvin merkittävänä koska verkon vihapuhe –ongelma on akuutti ja teknisin ratkaisuin sen määrää on vähennettävissä.  Hänen mukaansa aloite on konkreettinen esimerkki siitä miten innovaatio ja uusin teknologia integroidaan diplomatiaan.  Rotemin mukaan algoritminen diplomatia on olennainen osa Israelin ulkoministeriön ’työkalupakkia’.  Rotem totesi olevansa…

View original post 195 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s