Uncategorized

Tel Avivin ja Jerusalemin yhdistävä pikajunayhteys valmistumassa

Ariel - Israelista suomeksi

Tel Avivin ja Jerusalemin välinen pikajunayhteys mullistaa Israelin kahden suurimman kaupungin välisen matkanteon. Nykyisin ajoaika ko 60 kilometrin matkalla on noin tunti, ruuhka-aikoina pidempikin ja vanhalla maisemaradalla vuorten kiertely ja lukuisat pysähdykset lisäävät matkustusajan jopa kahteen tuntiin.  Uuden vuoden 2018 alkupuoliskolla käyttöönotettavan pikajunayhteyden myötä matka-aika putoaa alle 30 minuutin joka sisältää myös pysähdyksen Ben-Gurion lentokentällä. 

Pikajuna käyttää Tel Avivin olemassaolevaa juna-asemaa ja uutta Jerusalemiin rakennetavaa liikennekeskusta johon liittyy myös Jerusalemin pääbussiasema ja kevyen raideliikenteen pysäkit.

A schematic of the new high-speed line between Jerusalem and Tel Aviv. Blue are tunnels; red are bridges. Image courtesy of Israel Railways

Viime vuosikymmenen aikana pikajunahanke on ollut Israelin rautaiteiden suurin projekti ja yleensäkin maan suurimpia yhdyskuntarakenne -kohteita $1.9 miljardin kustannuksineen.  Yhdeksän siltaa neljä ja tunnelia takaavat suorimman ja tasaisimman mahdollisen kyydin kaupunkien välillä.  Tunnelit ja sillat ovat nyt valmiit ja parhaillaan asennetaan raiteita ja yhteyden vaatimaa sähkötekniikkaa.

Tasaisella osuudella Tel Avivista Latrunin korkean nopeuden junat käyttävät olemassaolevia raiteita, tämän jälkeen matka jatkuu tunneleiden ja siltojen kautta Jerusalemiin. Kaksoistunneleita on yhteensä…

View original post 190 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s