Uncategorized

Israel maailman kahdeksas suurvalta

Ariel - Israelista suomeksi

aiTHE AMERICAN INTEREST on arvostettu yhdysvaltalainen neljännesvuosijulkaisu joka vuosittain määrittelee ja luokittelee maailman kahdeksan suurvaltaa. Tänä vuonna se listasi ensi kertaa Israelin näiden kahdeksan suurvallan joukkoon. AI:n luokituksessa merkittävin suurvalta on USA jota seuraavat jaetulla toisella sijalla Japani ja Kiina ja näiden jälkeen seuraavat Venäjä, Saksa, Intia, Iran ja Israel.

Vaikka vuonna 2016 YK:ssa jälleen tuomittiin Israel jopa turvaneuvostossa USAn pidättäydyttyä veto-oikeuden käytöstä Israel tästä huolimatta kehittyi taloudellisena, diplomaattisena ja sotilaallisena valtana.

Taloudessa Israel sai enemmän voimaa kolmen tekijän ansiosta:

  1. Suuret itäisen Välimeren kaasu- ja öljylöydöt ovat tekemässä Israelista merkittävän energian viejävaltion sen ohella että löydöt osaltaan vauhdittavat Israelin talouskasvua.
  2. Israelin teollisuus- ja teknologiasektori on voimakkaassa kasvussa kiitos vuosikausia jatkuneen hyvien koulujen, kehitystä tukevan politiikan ja luovuutta ja yrittäjyyttä tukevan toimintaympäristön kehittämisen. Erityisesti kotimaisen kyberturvallisuuden ja informaatioteknologian kehitystyö on tukenut Israelin muodostumista 21. vuosisadan sotilasvallaksi.
  3. Perinteisiä israelilaisinnovaatioita kuten kastelujärjestelmiä, suolan poiston avulla tehtyä juomavettä ja kuivan maan maanviljelyteknologiaa on kehitetty vuosikymmeniä ja…

View original post 122 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s