Uncategorized

Op-Ed: Azarian tapaus, terrorismi ja tekopyhyys

Ariel - Israelista suomeksi

25231Paljon mediahuomiota myös Israelin ulkopuolella kerännyt sotilasoikeudenkäynti Israelin armeijan (IDF) kersantti Elor Azariaa vastaan päätyi syyttäjän kannalle ja tuomioon taposta 4.1.2017. Azariaa syytettiin IDF:n sotilaita puukottaneen jo eliminoidun palestiinalaishyökkääjän ampumisesta Hebronissa viime maaliskuussa.

Azarian tapaus jakoi syvästi mielipiteitä Israelissa jossa armeijan keskeisen moraalistandardin (the IDF Code of Ethics) ytimessä on ihmiselämän kunnioitus ja taistelu puhtain asein ( “Purity of Arms”). Tapaus sattui tilanteessa jossa palestiinalaisten ns. puukkointifada oli jatkunut lähes vuoden ja armeijalla oli korostunut paine suojella israelilaissiviilejä ja itseään tältä uusimuotoiselta hyökkäysaallolta.

Ja tässä videolinkissä lisäksi AlJazeeranuutisointi aiheesta.

Poliittisesti Israelin oikeisto laajalti tuki sotilaan näkökantaa teon oikeutuksesta kun taas keskusta ja vasemmisto enemmän asettautuivat eettisten ohjeiden ja niitä tulkitsevien tahojen – sotilasjohto ja oikeuslaitos – kannalle. Aiheesta on BICOM julkaissut laajan yhteenvedon joka on ladattavissa seuraavasta linkistä: Azaria-trial-briefing .

Henkilökohtainen näkemykseni on Azarian toimintaa jossain määrin ymmärtävä mutta oikeuslaitoksen langettavan tuomion hyväksyvä ja kannattava. Oikeusvaltion uskottavuus ja armeijan moraalistandardi ovat…

View original post 301 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s