Uncategorized

“Lame duck” päätös läpi YK:ssa

Ariel - Israelista suomeksi

images-10YK:n turvallisuusneuvostossa (UNSC) hyväksyttiin Joulun aatonaattona jopa historialliseksi luonnehdittu päätöslauselma – resoluution – jossa vaaditaan Israelia pidättymään uudisrakentamisesta Juudeassa, Samariassa ja itä-Jerusalemissa. USA pidättyi äänestyksestä.

14 turvallisuusneuvoston jäsentä kannatti Uuden Seelannin, Malesian, Senegalin ja Venezuelan tekemää ehdotusta päivä sen jälkeen kun sen alkuperäinen tekijä Egypti veti sen takaisin sen jälkeen kun Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi oli keskustellut USAn tulevan presidentti Trumpin kanssa. Sekä Trump että al-Sisi katsoivat olevan tärkeää, että USA:n uusi hallitus saa täyden tilaisuuden käsitellä palestiinalaiskysymystä kaikilta tahoiltaan täydellisen ja lopullisen ratkaisun saavuttamiseksi.

Trump antoi julkisen lausunnon, jossa hän kehotti Obamaa käyttämään veto-oikeuttaan estääkseen julkilausuman hyväksyminen, jota Turmp kutsui ”erittäin yksipuoliseksi ja Israelin vastaiseksi vaatien kaiken Israelin harjoittaman setlementti-toiminnan täydellistä lopettamista Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa”. Trump soitti myös Obamalle kehottaen häntä estämään päätös-lauselman hyväksymisen veto-oikeuttaan käyttäen.

Trump ja al-Sisi New Yorkissa (Reuters) Trump ja al-Sisi New Yorkissa (Reuters)

Lähteet: Arutz Shevaja Arutz Sheva

Päätöslauselma on sikäli poikkeuksellinen että aiemmin USA…

View original post 116 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s