Uncategorized

USAn vaalit voitto Israelille

Ariel - Israelista suomeksi

imagesr6pka3quUSAn presidentinvaalien tulos on voitto Israelille ja häviö palestiinalaisille; ja tämä vieläpä siitä huolimatta kumpi ehdokkaista voittaa. USAn ja Israelin suhteiden odotetaan uuden presidentin myötä lämpenevän verrattuna presidentti Obaman hallinnoimaan aikaan.  Näin on pääteltävissä  Reuters uutistoimiston vaalinalusanalyysistä.

Viimeisten neljän vuoden aikana Israelin pääninisteri Benjamin Netanyahu on usein ollut avoimella törmäyskurssilla presidentti Barack Obaman kanssa mm Iranin ydinohjelma –sopimuksesta. Samoin Obama on arvostellut Israelia siirtokuntien rakentamisesta alueille joille palestiinalaiset haaveilevat omaa valtiotaan. USAn kritiikki on kuitenkin ollut lähinnä verbaalista ja merkityksellistä sen sijaan oli Obaman hallinnon hyväksymä uusi kymmenvuotinen $38 miljardin sotilasapupaketti Israelille.

Clinton on useaan otteeseen luvannut puolustaa israelilaisten etuja Trump puolestaan lupasi voittaessaan siirtää USAn suurlähetystön Tel Avivista Jerusalemiin. Useimmat israelilaiset mielipidetiedustelujen mukaan kannattavat Clintonia kun taas monet USAsta muuttaneet kovan linjan nationalistis-uskonnolliset israelilaiset Trumpia.

Lior Weintraub, pro-Israel lobby ryhmästä uskoo kumman tahansa presidenttiehdokkaan edistävän maiden suhteita laajalla rintamalla turvallisuudesta kulttuuriin. Israelilaiset analysoijat näkevät Clintonilla ja hänen avustajillaan olevan…

View original post 63 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s