Uncategorized

Gazan muuri – YLEkin heräsi

Ariel - Israelista suomeksi

YLE:n tekstitv uutisoi syyskuun 8. päivänä 2016 seuraavaa:

p139_01Kuitenkin jo heinäkuussa 2016 Ariel -sivustolla artikkelissa  Gazan satama uhkana vai mahdollisuutena?  Gazan muurista kerrottiin seuraavaa:

Gazan muuri

Vaikka Gazan satama toteutuessaan olisikin myönteinen ele Israelilta Hamasille varautuu maa myös Gazan suhteen samalla epäsuotuisaan kehitykseen sotilaallisen vastaterrorin keinoin. Yksi tällainen menetelmä on suunnitelma uudesta Gazan muurista. Jerusalem Post’n mukaan Israel suunnittelee rakentavansa Gazan vastaiselle rajalleen muurin joka ulottuisi metrien korkeuteen maan päällä myös useiden metrien syvyyteen maan alla hyökkäystunneleiden ehkäisemiseksi. Huipputekniikalla varustetun rakennelman kustannuksiksi on arvioitu $568 miljoonaa.

Egypt's Gaza barrier Egypt’s Gaza barrier

Vaikka Israelin kautta kulkee Gazaan noin 900 tavararekkaa päivässä se kattaa vain välttämättömimmän tarpeen. Luksustavarat, aseet ja niiden tekemiseen tarvittavat materiaalit on aiemmin salakuljetettu Egyptin kautta. Tunneliverkosto Egyptiin oli oli laajimmillaan 2500 tunnelia ja arviolta vuosittain niiden kautta kulki $3 miljardin arvosta tavaraa. Egyptin presidentti Morsin syrjäytyksen jälkeen Egyptin armeija on tehokkaasti tuhonnut pääosan tunneliverkostosta vuodesta 2013 lähtien laajentaen lisäksi…

View original post 184 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s