Uncategorized

Gazan satama sittenkin El-Arishiin?

Ariel - Israelista suomeksi

Gaza island model as presented on June 20, 2016. (photo credit:COURTESY/THE ISRAEL PROJECT) Gaza island model as presented on June 20, 2016. (photo credit:COURTESY/THE ISRAEL PROJECT)

Yhdysvaltain johtaviin satama-asiantuntijoihin lukeutuva FT, tutkijaprofessori emeritus jne, Asaf Ashar otti elokuun alkupäivinä minuun yhteyttä aiemmin pääblogissani julkaistun Gazan satamaa koskevan kirjoitukseni – Gaza Seaport – A Threat or Change – johdosta.

Tri Ashar kritisoi voimakkaasti em kirjoituksessa esittelemääni Israelin liikenneministeri Yisrael Katz’n suunnitelmaa rakentaa Gazan rannikolta kolmen kilometrin päähän sataman ja lentokentän käsittävä tekosaari. Asharin mukaan Katz’n suunnitelma on paitsi huikean kallis myös epäkäytännöllinen ja toimimaton. Nämä näkemyksenä tri Ashar on myös tuonut julki laajassa haastattelussaan The Jerusalem Post lehdelle.

Kritiikin ohella tri Ashar on luonnostellut hankkeelle myös vaihtoehtoisen suunnitelman jonka muutama päivä sitten ajatuspajassa viimeistellyn version – Palestinian International Port in El Arish – Concept Paper – hän lähetti käytettäväksi blogipäivityksissäni.  [Fig 2 ja 3 lainattu mainitusta suunnitelmasta].

GazaElArishNk Ashar Plan’in ydinajatus on sijoittaa Gazan kansainvälinen satama tekosaaren sijaan pohjois-Siinaille laajentamalla egyptiläistä El-Arish’n satamaa…

View original post 172 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s