Uncategorized

Hamasin poliittinen siipi menettänyt asemiaan sotilaalliselle

Ariel - Israelista suomeksi

IDF:n eteläinen sotikastiedustelu logoIsraelin armeijan – IDF’n – tiedustelu koskien Hamas’n sotilaallista siipeä on armeijalähteiden mukaan merkittävästi kehittynyt viime kahden vuoden aikana ja sen tuloksena eteläisen komentopiirin sotavalmistelut ovat aiempaa kehittyneemmällä tasolla. [Lähde: Jerusalem Post ].

Israelin armeijan tiedustelun mukaan Hamas’n sotilassiipi Gazassa on viime kahtena vuotena suuresti vahvistunut ja myös kasvattanut merkitystään suhteessa järjestön poliittiseen siipeen.

Hamas’n sotilassiiven jäsenet saavat alan koulutusta Gazan ohella myös Iranissa ja aiemmin Syyriassa. Gazassa järjestö myös antaa sotilaskoulutusta leireillään lapsisotilaille joita lisäksi indoktrinoidaan julkisen median kautta välitettävällä vihakoulutuksella.

Hamasin sotilasiipi – Izz al-Din al-Qassam Brigade – omaa omat johtajansa jotka eivät ota määräyksiä vastaan Hamasin poliittiselta johdolta eivätkä informoi sitä iskuistaan etukäteen. Sotilassiipi on meneillään olevan ns ’puukkointifadan’ aikana auttanut Länsirannalla olleita ryhmiään terrori-iskuissa – joita IDF on yhdessä Shin Betin kanssa paljastanut ja eliminoinut tusinan verran Juudeassa ja Samariassa – sekä avustanut Daesh’iin liittyvää Siinailla toimivaa Egyptin vastaista terroristiryhmää.

Hamasin sotilassiipi on keskittynyt erityisesti eliittiyksiköidensä…

View original post 380 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s