Uncategorized

Venäjä ei evakuoinut Syyriaa – päinvastoin Iskander-M saapui

Ariel - Israelista suomeksi

IskandarMapVenäjän päätös vetäytyä  Syyriasta  on vain yksi osa  kokonaisuudesta.  Hävittäjiä ja  pommittajia on vähennetty mutta ne on korvattu maailman kehittyneimpiin kuuluvilla  asejärjestelmillä. 15. maaliskuuta 2016 Moskova ilmoitti S-400 maasta ilmaan  ohjusjärjestelmän jäävän Syyriaan ja 25. maaliskuuta maailman ehkä paras lyhyen kantaman ballistinen ohjusjärjestelmä Iskander-M saapui maahan. Debkafilen  sotilaslähteiden mukaan  ohjusjärjestelmät tekevät Hmeimim tukikohdasta Lähi-idän kehittyneimpien ohjusten solmukohdan.  (Lähteet:  Debkafile  ja  South Front )

Israelilaisasiantuntijoiden mukaan Venäjän sotilaallinen läsnäolo Syyriassa säilyy merkittävänä ja jopa aiempaa tuhovoimaisempana. IAF:n [Israelin ilmavoimat] upseeri totesikin, ettei presidentti Putin evakuoinut Syyriaa vaan muutti joukkojen ja asejärjestelmien koostumusta paremmin vastaamaan tarvetta. Esimerkiksi Palmyran valtauksessa uusina venäläisyksikköinä käytettiin pioneereja, koirayksiköitä ja miinanraivaaja robotteja.  

9T250-1_Iskander-MNs konfliktinesto [deconflication] yhteistyö Venäjän ja Israelin välillä jatkuu edelleen. Venäjän aktiivisesti puututtua Syyrian sotaan Israel ja Venäjä ovat käyneet neljä keskustelukierrosta  – päivittäisen alemman tason yhteistyön ohella –  tahattomien yhteenottojen välttämiseksi maiden  välillä.  Viides liki viikon mittainen neuvottelukierros  alkoi Israelissa…

View original post 139 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s