Uncategorized

Uusinnovaatio lyhentää rintaputken asennuksen minuuteista sekunteihin

Ariel - Israelista suomeksi

Hebrew University’n opiskelijat ovat kehittäneet henkiä säästävän apuvälineen ns. puukotusintifadan uhrien stabbinghoitoon.  Ilmarinta [Pneumothorax] on usein lääketieteellinen hätätilanne jossa keuhkot ‘romahtavat’ aiheuttaen mahdollisen tukehtumisen. Ilmarinta syntyy esimerkiksi rintakehään tehdyn  puukotuksen jälkeen ja sen arvioidaan aiheuttavan jopa kolmanneksen estettävissä olevista taistelukentillä tai terrorihyökkäysten seurauksena tapahtuvista  kuolemista. 

Nykyinen ilmarintatapauksen hoito on kaksivaiheinen: aluksi  nopea paineen alentaminen neulalla ja sitten jopa kymmenen minuuttia kestävän putken asennusoperaatio rintaan ilman ja veren poistamiseksi.  Jälkimmäinen osa on työläs ja usein laiminlyöty kiirehdittäessä tapahtumapaikalta sairaalaan.
Nykyinen useita israelilaisia tappanut ja haavoittanut ns.n puukkointifada toi esiin vaihtoehtoisen ratkaisun tarpeen.  The Hebrew University of Jerusalem’n  BioDesign: Medical Innovation –ohjelman jäsenet ovat nyt tuoneet ratkaisun ongelmaan luomalla  ThoraXS apuvälineen, joka on nähtävissä allaolevalla videolla:

ThoraXS on yksiotteinen rintakehän portaaliavaajan joka lyhentää rintaputken asennusajan minuuteista alle kolmenkymmenen sekunnin.  Välineen muoto mahdollistaan nopean sisäänmenon ja sen avausmekanismi luo käytävän asennettavalle  rintaputkelle. ThoraXS on siten yksivaiheinen nopea hengensäästävä ratkaisu ilmarintatapauksiin ollen samalla esimerkki siitä…

View original post 82 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s