Uncategorized

Tunnelisodankäynnin uusi aika: Israelin maanalainen ‘Rautakupoli’

Ariel - Israelista suomeksi

IDF-SymbolIsrael on aloittanut uuden Hamasin ja Hizbollahin tunnelijärjestelmiä vastaan kehitetyn aseensa testauksen. Foreign Policy lehden mukaan Israel näyttää nyt löytäneen ratkaisun maanalaisen Iron Domen muodossa joka voi löytää hyökkäystunnelin ja lähettää ohjuksen sen tuhoamiseen. Uusi ase on kehitetty paitsi Gazasta ja Libanonista kohdistuvaa uhkaa vastaan myös osaksi vastatoimia koskien maanalaisiin kammioihin sijoitettuja Iranin ballistisia (ydin)ohjuksia.

USAn tiedustelulähteiden mukaan uusi ase on varustettu seismisillä sensoreilla maanalaisten värähtelyjen havaitsemiseksi ja paikallistamiseksi sekä tätä seuraavaksi tuhoamiseksi. (Lähde: DEBKAfile )

Iran säilöö ballistisia ohjuksiaan maanalaisissa kammioissa Iran säilöö ballistisia ohjuksiaan maanalaisissa kammioissa

Kesän 2014 Gazan konflikti toi esiin uuden uhan hyökkäystunneli verkoston muodossa. Nyt, Israel Hayom raportoi, Israelin rakentaneen oman puolustustunneleiden verkoston Gazan rajalle Yhdysvaltain tuella. USA on investoinut tähän Israelin anti-tunneli –hankkeeseen $120 miljoonaa Israelin sijoitettua vastaavan summan. Vastineeksi USA saa prototyyppejä, pääsyn testialueille ja tekijänoikeuksia. USAn taloudellinen ja teknologinen tuki lyhentänee tuotekehitysprosesseja nopeuttaen uuden järjestelmän käyttöönottoa. Sotilasasiantuntijoiden mukaan anti-tunneli –hankkeen kokonaiskustannukset arvioidaan $710 miljoonaksi. USA soveltanee…

View original post 494 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s