Uncategorized

Kolmas Libanonin sota valmisteilla

Ariel - Israelista suomeksi

israeli-security-camera-systems-targeted-by-pro-hezbollah-hackersYnet News’n   mukaan IDF on valmistautumassa kolmanteen Libanonin sotaan. Hizbullah’lla on kyky laukaista 100 000 rakettia Israeliin 1200 raketin päiväannoksina kymmeniin etelä-Libanonin kyliin kätketyistä patteristoistaan. Hizbullah suunnittelee myös valtaavansa raja-aidan läheisyydessä olevia israelilaiskaupunkeja. Israelin ilmavoimien upseeri totesi, että tällaisessa konfliktissa jossa kotirintamalle hyökätään poistuvat myös kaikki [vastatoimien] rajoitteet kuten iskukohteiden ennakkovaroitukset.

IDF on myös rakentamassa uutta puolustuslinjaa; rajaseudun kymmenen metriä korkeat esteet in tarkoitettu vähentämään Hizbullah’in erikoisjoukkojen tunkeutumista israelilaiskaupunkeihin. Lähde: Ynet News

_40881107_lebanon_bekaa_map203Uutena tekijänä Libanonin rintamalla on Syyria, jossa Iranin vallankumouskaarti on käyttänyt tilaisuutta hyväkseen lauantaina 27.02.2016 solmittua tukitaukoa ja salaa siirtänyt satoja aseistettuja palestiinalaisia asemiehiä Syyrian puoleiselle Golanille. Debkafile kertoo omiin tietolähteisiinsä perustuen näiden kuuluvan Al-Sabirin terrorijärjestöön, jonka Hizbullah ja Iranin vallankumouskaarti perustivat, kouluttivat ja aseistivat niistä palestiinalaisista, jotka joutuivat pakenemaan Yarmoukin pakolaisleiristä, sekä Gazasta tulleista palestiinalaisista. Al-Sabirin jäsenten tarkoituksena on tunkeutua syvälle Israelin sisään sissijoukoiksi tehtävänään tehtävänsä on hyökätä IDF:n asemia, valtateitä ja siviiliasutuksia vastaan.

View original post 265 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s