Uncategorized

Rauhanintifadakin mahdollista

Ariel - Israelista suomeksi

sodastream-effect-fightingBDS-380x252Puukkointifadan ja sen vastatoimien ohella Israelissa on mahdollista myös toisenlainen, rauhanomainen, rinnakkaiselo. Negevin alueella Rahat’in beduiinikylässä toimivaa SodaStreamin monietnistä laitosta voi pitää jopa rauhan malliesimerkkinä osoituksena siitä että eri eri etnisiä taustoja omaavat ihmiset voivat työskennellä yhdessä nauttien samaa palkkaa, muita etuja ja oikeuksia etnisestä taustasta riippumatta. Ihmisoikeudet toteutuvat myös siltä osin että arabi voi toimia juutalaisen esimiehenä kuin myös päinvastoin.

Aiemmat boikotti aktiviteetit [BDS] osaltaan pakottivat SodaStream’in sulkemaan tehtaansa Länsirannalla, Mishor Adumim’n läheisyydessä, johtaen noin 500 palestiinalaisen menettämään työpaikkansa. Tehdas muutti Rahat’iin/Levahim’iin Negevin alueelle. (Lähde: Jewishpress )

Daniel-Birnbaum-CEO-SodaStream-Forward-BDS-quote-01 (2)Länsirannalla kyseinen yritys työllisti 500 länsirannan arabin ohella 450 Israelin arabikansalaista ja 350 Israelin juutalaisia. Nyt SodaStreamin Rahat’iin siirtynyt tuotantolaitos työllistää yhteensä 1200 henkilöä käsittäen mm 400 paikkakuntalaista, 74 Länsirannalta siirtynyttä palestiinalaistyöntekijää, 300 maahanmuuttajaa entisestä Neuvostoliitosta, 100 etiopialaista juutalaissiirtolaista ja 100 Israelinarabia.

6. helmikuuta 2016 puukkointifada saavutti myös Rahat’n kun 65-vuotiasta Mishmar Hanegevin kibbutsissa asuva isoäiti Shlomit Gonen haavoittui puukotuksen uhrina Rahat’n…

View original post 73 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s