Uncategorized

Kolmiodraama Krim, Ukraina ja juutalaiset

Ariel - Israelista suomeksi

Jerusalem Post raportoi Ukrainan syyttäjäviraston käynnistäneen rikostutkinnan Israelin Shas -puolueen MK Ya’acov Margi’n helmikuussa 2016 Krimille tekemästä vierailusta. Syyttäjäviraston mukaan kyse on laittomasta saapumisesta Venäjään vuonna 2014 liittyneelle alueelle. Tarkoituksena lienee varoittaa muitakin niemimaalle aikovia hyväksymästä sen venäläishallintoa.

ukraine-crimea-referendumUkrainan lain mukaan Krimille saapumista koskevien [Kiovan hallinnon]säädösten rikkomisesta voi enimmillään saada viiden vuoden vankeustuomion. Ukrainan viranomaiset ovat myös vihjanneet, että viisumivapaa matkustus Umaniin Rabbi Nahman of Breslovin haudalle voi vaarantua; kymmenet tuhannet israelilaiset vierailevat haudalla joka vuosi.

Ya’acov Margi, Knessetin sivistyskomitean puheenjohtaja, tapasi Krimin hallinnon johtaja, pääministeri Sergey Aksyonovin, rikkoen näin Israelin tiukkaa puolueettomuutta venäläis-ukrainalaisessa konfliktissa. Paikallislehdistö pitikin Margi’n vierailuna merkkinä Krimin kansainvälisen eristyksen murtumisesta. Knesset’n puhemiehen mukaan Krimin matkassa kyse ei ollut virallisesta Knessetin delegaatiosta eikä sitä oltu koordinoitu Knessetin kanssa muilta osin kuin sen eettisen komitean valtuutuksen kautta. Margi olinetukätern toimittanut eettiselle komitealle Sevastopolin päärabbi Binyomin Wolf’n kutsun, jossa myös luvattiin rahoittaa Margin matka. Israelin ulkoministeriö ei lausuntonsa mukaan…

View original post 329 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s